• Покана за патронен празник

  Покана за патронен празник

  Почитувани, по  повод Патрониот празник на нашето училиште, Ве покануваме, заеднички да го честуваме нашиот патрон, во петок, 4 мај 2018 година. Повеќе информации подолу.

   
 • Список за интервјуа за учество на Интеркултурна размена во Швајцарија

  Список за интервјуа за учество на Интеркултурна размена во Швајцарија

  Списокот може да се преземе на следниот линк: преземи

   
 • Повик за учество на интеркултурна размена во Швајцарија

  Повик за учество на интеркултурна размена во Швајцарија

  Целта на Интеркултурната размена е учениците да се здобијат со знаења и вештини поврзани со правата на децата, со принципите на меѓукултурниот дијалог и комуникација, анти-дискриминација, меѓусебно разбирање, почитување и толеранција на вредностите помеѓу различни […]

   
 • Инфо ден за проектот - Дете Правобранител

  Инфо ден за проектот – Дете Правобранител

  Во понеделник, 19 фебруари во училишниот хол се одржа инфо ден кој беше посветен на проектот „Дете Правобранител“. Задачи на ученикот правобранител се: промовирање на детските права, поддршка на детските права, информирање на учениците во […]

   
 • Регионален натпревар по информатика

  Регионален натпревар по информатика

  Здружението на Информатичари на Македонија и годинава организира циклус на натпревари по информатика. Повеќе информации за натпреварите на следниот линк.

   
 • Предизвик за млади истражувачи

  Предизвик за млади истражувачи

  Фондот за иновации и технолошки развој објавува јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во средните училишта. Сите заинтересирани учесници може да побараат повеќе информации на веб страната на ФИТР: линк до веб странта, доколку постои […]

   
 • Информации за полагање на училишна и државна матура

  Информации за полагање на училишна и државна матура

  Информации за полагање матура Динамика на подготовките за реализација на државна и училишна матура во училишната година 2017/2018 Календар на учебната година 2017/2018 за полагање матура Тест од матура, македонски јазик и литература – Јуни […]

   
 • Еднодневна екскурзија во Спортско-рекреативниот комплекс Пелинце.

  Еднодневна екскурзија во Спортско-рекреативниот комплекс Пелинце.

  Почитувани ученици, Во понеделник 25 септември ќе се изведе еднодневна екскурзија во Спортско-рекреативниот комплекс Пелинце. Распоред за поаѓање : Прва и трета година 8.30 ч. Втора и четврта година 9.30 ч. На паркингот пред Градски […]

   
 • „Гоце Делчев“

  „Гоце Делчев“

  „Гоце Делчев“ — гимназија во Куманово, северна Македонија. Според податоците на Министерството за обрзование и наука на Република Македонија и државниот просветен инспекторат, Гимназијата „Гоце Делчев“ се наоѓа на 8-мо место на ранг листата најдобри […]