• Инфо ден за проектот - Дете Правобранител

  Инфо ден за проектот – Дете Правобранител

  Во понеделник, 19 фебруари во училишниот хол се одржа инфо ден кој беше посветен на проектот „Дете Правобранител“. Задачи на ученикот правобранител се: промовирање на детските права, поддршка на детските права, информирање на учениците во […]

   
 • Предизвик за млади истражувачи

  Предизвик за млади истражувачи

  Фондот за иновации и технолошки развој објавува јавен повик за финансирање на истражувачки проекти во средните училишта. Сите заинтересирани учесници може да побараат повеќе информации на веб страната на ФИТР: линк до веб странта, доколку постои […]

   
 • Информации за полагање на училишна и државна матура

  Информации за полагање на училишна и државна матура

  Информации за полагање матура Динамика на подготовките за реализација на државна и училишна матура во училишната година 2017/2018 Календар на учебната година 2017/2018 за полагање матура Тест од матура, македонски јазик и литература – Јуни […]

   
 • Еднодневна екскурзија во Спортско-рекреативниот комплекс Пелинце.

  Еднодневна екскурзија во Спортско-рекреативниот комплекс Пелинце.

  Почитувани ученици, Во понеделник 25 септември ќе се изведе еднодневна екскурзија во Спортско-рекреативниот комплекс Пелинце. Распоред за поаѓање : Прва и трета година 8.30 ч. Втора и четврта година 9.30 ч. На паркингот пред Градски […]