• Активности по повод 10 декември-ден на човековите права

  Активности по повод 10 декември-ден на човековите права

  По повод 10 декември-ден на човекови права и одбележување на кампањата за борба против насилство врз жени и девојчиња, нашиот училишен парламент го украси холот на училиштето и изготви видео со кое ние го одбележавме […]

   
 • Реализирана интеркултурна размена во Швајцарија

  Реализирана интеркултурна размена во Швајцарија

  Во периодот од 02-16 ноември 2017 година, 16 ученици од СОУ Гимназија “Гоце Делчев”- Куманово и професорките Јасмина Денковска и Љубинка Максимовска  учествува во интеркултурна размена во Детското село Песталоци во Швајцарија. Таму заминаа заедно […]

   
 • „Гоце Делчев“

  „Гоце Делчев“

  „Гоце Делчев“ — гимназија во Куманово, северна Македонија. Според податоците на Министерството за обрзование и наука на Република Македонија и државниот просветен инспекторат, Гимназијата „Гоце Делчев“ се наоѓа на 8-мо место на ранг листата најдобри […]