• Интерен оглас за запишување ученици во учебната 2018/2019 година

  Интерен оглас за запишување ученици во учебната 2018/2019 година

  Врз основа на Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта во учебната 2018/2019 година во Република Македонија на Министерството за образование и наука, СОУ Гимназија „Гоце Делчев“  Куманово, објавува интерен оглас за запишување ученици […]

   
 • Реализирана интеркултурна размена во Швајцарија

  Реализирана интеркултурна размена во Швајцарија

  Во периодот 23.04-07.05 2018 година, 8 ученици од СОУ ,,Гимназија Гоце Делчев’’ и професорката Славица Грујоска-Митиќ како супервизор учествуваа на интеркултурна размена во Швајцарија во Детското село Песталоци. Повеќе за нивното искуство може да прочитате […]