• Настава во нашето училиште

  Наставата во нашето училиште е ефективна и забавна. Учениците заедно со професорите соработуваат и користат разна технологија и опрема со што полесно ја совладуваат теоријата. Исто така се користат и кабинетите кои се уредени во […]

   
 • Учество на саем во Ниш и посета на музеј на Тесла во Белград

  Во изминативе години учениците од нашето училиште заедно со група професори покрај другите активности учествуваа и на саем на наука во Ниш од каде имаат многу интересни искуства. Освен учество на саем нашите ученици го […]

   
 • Музички Настани

  Во нашата гимназија има многу различни настани! Еден од тие настани е музичкиот.Секоја година собираме ученици кои сакаат,знаат и можат да пеат,играат и свират на инструменти.

   
 • Размени со ученици од Франција и Русија

  Нашето училиште веќе одамна учествува на различни проекти како што и на Erasmus + проектот.Дел од нашите ученици ја имаа честа да бидат дел од размена со деца од Франција и Русија. Во најдобро светло […]

   
 • Драмски изведби на нашите ученици

  Уште еднаш нашите ученици предводени од нивните ментори покажаа дека нашето училиште претставува вистински извор на секакви таленти. Ова е дел од прекрасните драмски изведби на кои што учествуваа учениците од нашата гимназија.

   
 • Изборни предмети за во втора година

  При крај на учебната година учениците од прва година имаат право и можност да бираат еден изборен предмет од понудените предмети: Латински јазик, Етика, Говорење и пишување, Елементарна алгебра и геометрија и Информатичка технологија На […]

   
 • Патронен празник на нашето училиште

  ” Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите “, е мислата на нашиот Патрон, Гоце Делчев, која 75 години не води нас вработените и учениците во Гимназија “Гоце Делчев”, Куманово по […]

   
 • Ученик од нашата гимназија дипломец на Воената воздухопловна академија на САД

  Гордо објавуваме дека Јане Стаменов, поранешен ученик на нашата гимназија, деновиве стана дипломец на Воената воздухопловна академија на САД. Стаменов е вториот Македонец кој некогаш завршил на оваа Академија. Ќе се врати во Македонија, каде ќе […]