Во понеделник, 19 фебруари во училишниот хол се одржа инфо ден кој беше посветен на проектот „Дете Правобранител“.

Задачи на ученикот правобранител се: промовирање на детските права, поддршка на детските права, информирање на учениците во училиштето, препознава прекршување на детските права и прибра поплаки од учениците кои ќе бидат доставени до стручна служба. Во нашето училиште тимот на ученици правобранители е составен од:

Ученик правобранител:

  • Константин Соларски

Заменици ученик правобранител:

  • Никола Спасовски
  • Матеа Коцевска

 

Напишете коментар