Вчера по повод денот на Пи, 3.14, во галерија се одржа презентација , во холот беа изложени карикатури за Пи, занимливости и постери. Во салата се одржа манифестација во која Пи беше заокружен на повеќе од 400 децимални места. Огромна благодарност до директорот за поддршката , ученици од проектни активности по математика, колеги по лик и муз уметност, и сите оние кои се вклучија во одбелњжување на овој ден. Еве дел од атмосферата

 

 

Напишете коментар