На 30.4.2019 во 12:00 часот ќе се организира квиз од страна на активот по историја.

На 30.4.2019 година во 11:00 часот ќе се организираат повеќе спортски натпревари заедно со учениците од Гимназијата Сами Фрашери.

На 2.5.2019 година во нашето училиште ќе се организира отворен ден за учениците од основните училишта во периодот од 11:30 до 15:00 часот.

На 2.5.2019 во 12:00 часот во Галеријата на училиштето ќе се организира литературно читање по поводт патрониот празник.

На 3.5.2019 година во нашето училиште ќе биде одбележан патрониот празник.

Во 11:00 часот положување на цвеќе пред бистата на Гоце Делчев.

Во 11:30 часот ќе биде отворена изложба во НУЦК Трајко Прокопиев – Куманово.

Во 12:00 часот ќе биде изведена претстава и концерт од страна на нашите ученици.

Ги покануваме сите заинтересирани ученици и граѓани да се вклучат во активностите организирани од професорите и учениците од нашето училиште.

 

Напишете коментар