Гордо објавуваме дека Јане Стаменов, поранешен ученик на нашата гимназија, деновиве стана дипломец на Воената воздухопловна академија на САД.

Стаменов е вториот Македонец кој некогаш завршил на оваа Академија. Ќе се врати во Македонија, каде ќе работи како офицер, но, сака да биде пилот во Центарот за воздухопловни единици на Армијата.

Погледнете го целото интервју на Јане:

 

Напишете коментар