„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ е мислата на нашиот Патрон Гоце Делчев, која 75 години нѐ води нас вработените и учениците по патот на науката, во постојан натпревар во знаења и вештини, освојување награди, признанија и оформување на нашите ученици во сестрани личности. Биди одлучен и сигурен за изборот на својата иднина, биди дел од едно неверојатно, а толку корисно патување што ќе те насочи на твојот животен пат. Биди и Ти Гимназијалец! Гимназијата дава можности, информирајте се и изберете вистинска насока и подрачје!

Конкурс за запишување ученици во СОУ Гимназија „Гоце Делчев“ 2021/2022

Почитувани идни гимназијалци, почитувани родители! Уписите во нашето училиште се на 14, 15, 16 и 17 јуни. Приемот на документи ќе се врши според однапред утврдени протоколи:

Почитувани ученици и родители пријавата за упис можете да ја превземете на следните линкови или да ја земете од гимназија. Пополнете ја и доставете ја со сите останати документи. Ве замолуваме да ги почитувате сите мерки и протоколи. Ви Благодариме на разбирањето.

За македонски наставен јазик:

За српски наставен јазик:

Деветтоодделенци, повелете калкулатор за пресметување поени за упис во нашата Гимназија.

Калкулатор за поени при упис – клик на линкот тука.

Биди и ти гимназијалец ! Ако сеуште не можете да се определите за пакет и подрачје, во видеото во прилогот , ќе ги најдете сите потребни информации за сите пакети и подрачја, за да го направите вистинскиот избор за Вас!

Подрачја и пакети

Од вредните раце на нашите ученици

Преку авантурите на овие ликови, осознај ја и ти вредноста да се биде дел од Гимназија ”Гоце Делчев”. Тоа е вистинската слика за оваа место, истакнување на способностите на меѓународно ниво, истакнување на вредноста на знаењето и стекнување пријателства од прекрасни области ширум светот. Зачекори низ животот, осознај ја вредноста на твојот смарагд во тебе и биди и ти дел од најдобрите. Биди и ти гимназијалец.

стрип – Андреј Анѓеловиќ и Борис Манев

Нашите ученици за нашето училиште

Многу наши поранешни и сегашни ученици одделија дел од своето време за да ни раскажат за своето искуство во нашето училиште. Еден од нив е Дарко Мартиновиќ, софтверски инженер во Amazon.