Recent Posts

 • “The safeguarding of thе environment”-Lithuania

  Од 13 до 19 јуни 2022година во Вилниус, Литванија се реализираше петта мобилност на Еразмус + проектот “The safeguarding of thе environment” ( Заштита на животната средина) . На оваа мобилност присутвуваа учениците и наставниците […]

   
 • Active citizens in Europe-Italia

  Од 2 до 6 мај 2022 година во Триказе, Италија се  реализираше последната мобилност на Еразмус + проектот  “Active citizens in Europe” ( Активни грaѓани во Европа) . На оваа мобилност  присутвуваа наставници и ученици […]

   
 • Известување за ученици

  Почитувани ученици, бидејќи штрајкот на вработените е ставен во мирување, од утре 29.04.2022 се продолжува со редовна настава. Втора и четврта година – 1 смена од 7:15 и прва и трета – 2 смена од […]

   
 • “The safeguarding of thе environment” -Bulgaria

  На мобилноста од Еразмус + проектот “The safeguarding of thе environment” ( Заштита на животната средина) од 10 до 16 Април 2022година во Софија, Бугарија од СОУ Гимназија “Гоце Делчев” присуствуваа наставниците: Јасмина Денковска и […]

   
 • Active citizens in Europe-Denmark

  На мобилноста  од Еразмус + проектот  “Активни грaѓани во Европа” која се одржа од 2 до 9 Aприл 2022година во Слагелсе, Данска присутвуваа наставници и ученици од Северна Македонија, Турција, Романија, Италија и Данска. Од […]

   
 • The Ultimate Guide To Online Dating

  The app Hornet, which caters to the gay male community, has seen a 30-percent increase in social feed engagement since social distancing measures began in mid-March, according to CEO Christof Wittig. And the dating app […]

   
 • The Ultimate Guide To Online Dating

  The app Hornet, which caters to the gay male community, has seen a 30-percent increase in social feed engagement since social distancing measures began in mid-March, according to CEO Christof Wittig. And the dating app […]

   
 • “The safeguarding of thе environment”-Macedonia

  Од 9 до 15 јануари 2022година во Куманово, Северна Македонија се  реализираше трета мобилност на Еразмус + проектот “The safeguarding of thе environment” ( Заштита на животната средина). Бевме домаќини на  ученици и наставници од […]

   
 • Active citizens in Europe-Macedonia

  Мобилноста во Северна Македонија од Еразмус + проектот  “Active citizens in Europe”се реализираше  од 12 до 18 декември 2021година, на која присутвуваа наставници и ученици од Северна Македонија, Турција, Романија и Данска. За жал, италијанскиот […]

   
 • “Running Nature into School“ – RUSH